An article byAli Derakhshi about the Boycott the cartoon biennial of Tehran
2009-08-12
Ali Derakhshi


کاریکاتور از علی درخشی
کاریکاتوریست ایرانی، خانه ندارد!/ یادداشتی از علی درخشی در حاشیه تحریم دوسالانه کاریکاتور
1388-05-21
علی درخشی



بعد از انتشار بیانیه تحریم دو سالانه کاریکاتور که تا این لحظه بیش از صد و پنجاه نفر آن را امضا کرده اند، یادداشتها و کامنتهایی در نقد آن در سایت ایران کارتون منتشر شد. در تعداد زیادی از این پیغام ها این طور عنوان شده که انگار «پرشین کارتون» یک بیانیه نوشته است برای تحریم دوسالانه؛ بعد هم صد وچهل و خورده ای کاریکاتوریست را اغفال کرده اند که آن را امضا کنند! همه آن صد و چهل و خورده ای هم، از جمله من، فوری اغفال شده ایم و بیانیه را امضا کرده ایم! بعد که متوجه اهداف شوم پرشین کارتون شده ایم، از کرده خود پشیمان شده و قصد داریم امضایمان را پس بگیریم. اما پرشین کارتون آن ها را پس نمی دهد!!
این توهین بزرگی به کاریکاتوریستها است که حرکت انسان دوستانه آنها، این طور کوچک و در جهت منافع شخصی عده ای خاص معرفی شود. به نظر می رسد دوستان هنوز متوجه نشده اند که در روزهای اخیر چه اتفاقاتی افتاده است. تعدادی انسان بی گناه کشته شده اند. نه در جایی دیگر ؛در همین تهران خودمان.
ما کاریکاتوریستها وظیفه داریم در قبال چنین اتفاقات درد ناکی واکنش نشان دهیم. همیشه شعار داده ایم که باید در کنار مردم باشیم و مشکلات، درد ها و رنج های آنها را با زبان طنز به تصویر بکشیم. اما همه می دانیم که مطبوعات زیاد اجازه ندارند که به ما اجازه بدهند که رنج و درد مردم را در حوادث اخیر به تصویر بکشیم.
پس الان وظیفه ما چیست؟ آیا باید منتظر بمانیم تا یومیوری شروع شود تا ببینیم موضوعش چیست و چطور می شود در آن برنده شد؟ صبر کنیم تا دوسالانه شروع بشود و مثلا زلاتکفسکی به ایران بیاید تا با او عکس یادگاری بگیریم! بعد ببریمش نقاط دیدنی اصفهان را نشانش بدهیم؟! یا  کارمان در کاتالوگ چاپ بشود و بگذاریمش گوشه کتابخانه؟!
در شرایط جاری تحریم دو سالانه تنها کاری بود که می شد برای همدردی با خانواده آسیب دیدگان انجام داد. جالب است که بعضی از دوستان منتقد، به جای پیوستن به این حرکت نمادین بشر دوستانه نشسته اند و مو را از ماست می کشند که مثلا امضا کنندگان اگر راست می گویند، دیگر تا آخر عمر نباید کاریکاتور بکشند!
به نظر می رسد ایراد ها و اشتباهات احتمالی جزئی در متن بیانیه برایشان جالب تر از اصل ماجراست!
از همه جالب تر این است که اکثر کامنت ها، با اسم کوچک یا مستعار گذاشته شده اند که نشان می دهد مردم عادی چقدر به کاریکاتور و حواشی آن توجه دارند و مثلا می دانند که اعضای پرشین کارتون، زیاد خانه کاریکاتور نمی رود!
با شناختی که از مدیریت محترم خانه کاریکاتور داریم، غیر ممکن به نظر می رسد این مطالب از جانب ایشان باشد؛ چرا که خانه کاریکاتور پیش از این با برگزاری نمایشگا ه هایی مانند(فلسطینی خانه ندارد) و یا جنایات خونین غزه و... که در اعتراض به بی عدالتی در سراسر جهان برگزار شدند، مسئولیت پذیری و تعهد خود را ثابت کرده است؛ چطور ممکن است در برابر حوادث اخیر، چنین واکنشی نشان دهد؟
ما با نقد مشکلی نداریم، اما در برابر حرف های دور از واقعیت ، مخصوصا از تریبون خانه کاریکاتور که متعلق به همه ماست، نمی توان سکوت کرد.





محسن ظریفیان: دست کم برادران غیور فلسطینی به پاس برگزاری این همه مسابقه درحمایت از مردم غزه و فلسطین به همت خانه کاریکاتور، یه مسابقه کاریکاتور با موضوع اتفاقات اخیر در ایران و خمایت از مرئم ایران، برگزار کنند.
ميلاد: به نظر من دوستان كاريكاتوريست در كنار تحريم دوسالانه مي تونن يه فراخوان بدن براي برگزاري يه نمايشگاه اينترنتي با موضوع حوادث اخير.
مانا نیستانی: علی عزیز، مطلب خیلی خوبی بود
مانا نیستانی: نظر محسن فوق العاده بود ها ها ها! بیست!
مرتضی خسروی: عنوان نوشته خود کافی بود...
کارتونیست: زنده باد درخشی
گل گفتی داداش،اما به یک نکته دقت نکردی،و اون هم نقطه مشترک "کیهان"کاریکاتور و خانه کاریکاتور است
آیا فرد دیگری میتواند ادبیات کیهانی را به این خوبی در حوزه کاریکاتور بیان کند؟
behzad: salam aghaye derakhshi, man bache bodam va comic haye tanze shomaro ke bishtar footballi bod dar majaleye tanzo karikator mikhondam va vaghti az on majale fasele gereftid, manam dige on majalaro ke az sale 71 har mah mikharidamo dige nagereftam.
gharaz az in harfa, age hata majboreton konand ta akhare omr karikator nakeshid, lotfan poshte mardomo khali nakonid va saket namonid,,,, in tavaghoye yek tarafdare parapaghorse shomast.
zende bad iran, zende bad azadi
mohsen: نمیشه یک فراخوان راجب غزه دوباره بزنند ما کار درباره حوادث اخیر بفرستیم مردم خودشون بگیرن ...!!

نظرات شما پس از مشاهده توسط مدیر سایت منتشر خواهند شد.


نام:

ایمیل:

وب سایت:


متن پیام:








آدم دودی/ کارتونی از علی درخشی 1388-11-18 A cartoon by Ali Derakhshi
سید (2)/ کمیک استریپی از علی درخشی 1388-10-23 Seed (2)/ A comic strip by Ali Derakhshi
سید (1)/ کمیک استریپی از علی درخشی 1388-09-27 Seed (1)/ A comic strip by Ali Derakhshi
نامه سر گشاده یک کارتون خواب!/علی درخشی 1388-09-01 A letter by Ali Derakhshi about the house of Iranian cartoonists



گوسفند متفکر!/ کارتونی از محسن ظریفیان 1388-11-18 A cartoon by Mohsen Zarifian
بازی با حلقه دار/ کارتونی از مرتضی خسروی 1388-11-18 A cartoon by Morteza Khosravi
آدم دودی/ کارتونی از علی درخشی 1388-11-18 A cartoon by Ali Derakhshi
آزادی بیان/ کارتونی از محمدعلی خلجی 1388-11-17 A cartoon by Mohammad Ali Khalaji
پیشتازان فضا/ کارتونی از کیوان زرگری 1388-11-17 A cartoon by Keyvan Zargari
خوشه بندی یارانه ها/ کارتونی از حسام فطرتی 1388-11-17 A cartoon by Hesam Fetrati
افزایش قیمت طلا و نفت در کارتونی از جمال رحمتی 1388-11-17 A cartoon by Jamal Rahmati
حریم خصوصی/ کارتونی از حسن کریم زاده 1388-11-17 Privacy/ a cartoon by Hassan Karimzadeh
بدون عنوان/ طرحی از مهدی معتضدیان 1388-11-15 Untitled/ an illustration by Mehdi Motazedian
«هواپیمایی» در جهان؛ در ایران/ کارتونی از حسن کریم‌زاده 1388-11-15 "Aviation" in the world; in Iran!/ A Cartoon by Hassan Karimzadeh